16 Ekim 2018 Salı

Eh işte!

Dilim kar etmiyor derdime. Sanki birine demeye başlasam hikayenin sonunda mahallede kendi kendine konuşan "deli" olacağım gibi geliyor. Ondan sonrası sayık.


Şu  sokaklarda çok söylenenler insanlara deli diyorlar da kendilerinin düştüğü konuma dışarıdan bakınca kafalar bi yanmıyor değil. Zamanında okumuştum ; " Delinin deli dediği insan, akıllının akıllı dediği insandır " Çokça zaman takıldı aklıma. Size de takılsın. İyi beladır. 


Başkaları bir şey yaptığında insanlar genelde yapılan hareketi aşağılar. Bunu beş kişi yaptığında ciddiye bile  almaz görmezden gelmeye çalışır, elli kişi yaptığında tedirgin olur, yüzlerce insan yaptı mı korkar, popüler kültürün türettiği birileri yaptı mı kabul görür. 


Evlerinden çıkmazlar da evlerindeki kör noktadan  dünyayı dikizlerler . Dışarının tehlikeli olduğu düşünüp evlerinde varlıkları adına daha tehlikeli bir hal alırlar. Haberlerde terörle alakalı şeyler izlerken ; aslında kendilerinin de yaşamlarına terörist olduğunu farkedemezler. 



-Kendi hayatlarının düşünce suçlularını tenzih ederim. Onlar seçimlerini yaşıyor -



Gülümsemenin halini unutur bu insanlar, onlarda ya hunharca kahkaha vardır  ya da alayına sövme. Sebebi yüksek hayatlar yaşamaları değil, genelde alçak hayatlar izlediklerinden  ; ara ve reklamsız duyguları görmediklerinden. 



Emek harcamayı ahmaklık olarak görürler. Muhtemel başkalarının ameleleri olduklarından emek denen şeyi , işlevsiz bir çark dişlişi olmak sanırlar. Çünkü emekle üretilmiş bir şeyin bilinci, eğitim hayatıyla habersizce ellerinden alınır. Bunun salgısından bir haberdirler. Eldeki imkanlarla bir şey yapma keyfini bile "ev ekonomisi" dersiyle hiç ederler. Ki istenilenler zaten hiç evde yoktur. 



"Ölümüne ganka" olurlar bu tarz insanlar, fakat yaşamlarına balta olmaktan da çekinmezler. Ölümüne severler yaşamda. Ölümüne bir şeyler yaparlar. Ölümüne korkmazlar falan filan...Yaşamdayız ya hep bir ölümüne. Yaşamına gel ? " Gelemedim ya ganka!"

 

Sevdikleri çok olmaz bu insanların,yani diziler izin verirse sevebilirler. Eğer dizi onlara aşk tanımıyorsa serüvenlerinde, çok da zaman ayıramazlar  çünkü halletmeleri gereken işler vardır. Aşk zaten onlar için gülümseme ile aynı yerdedir. Tanımazlar. Belki bir kaç porno. Onun da adı ne bilmiyorum. Onların aşka dahil olmaları için bir Darwin hadisesi olması lazım gelir. Onu da bu zamanın dünyasında nöh görürsün! 



Genelde bu tarz insanlar bir yere gitmez. Bir yer onlara gelirse içinde yer bulur. Dünyanın nereye gittiği onlar için önemli değildir. Onları, başlarına ne geldiği daha çok ilgilendirir. Çünkü onların başı dünyadan daha değerlidir. Onlara bir şey olmamalıdır. Onlara bir şey olursa asıl o zaman dünyanın sonu gelir. Ekoloji kendini toparlayamaz. 



Bu dediklerim benim derdim bile değil! Dilim kar etmiyor derdime. Sanki birine demeye başlasam hikayenin sonunda mahallede kendi kendine konuşan "deli" olacağım gibi geliyor. Ondan sonrası sayık. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder